1B

Iets voor jou?

  • Je steekt graag de handen uit de mouwen.
  • Je hebt een grote interesse voor techniek.
  • Je leert het liefst door te doen want theorie ligt je minder.
  • Je krijgt Frans, Engels, Nederlands en wiskunde van een ervaren leerkracht die rekening houdt met wat je kan en waar je nog moeite mee hebt. Leerstof uit het lager onderwijs wordt verder ingeoefend.
  • Je komt in een kleine klasgroep terecht, ideaal om jouw talenten verder te ontdekken.

Lessentabel

Vakbenaming Uren/Week
Godsdienst 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Mens en samenleving (Sova) 1
Nederlands 4
Wiskunde 4
Maatschappelijke vorming 3
Frans 2
Engels 1
Artistieke vorming 2
Natuurwetenschappen 3
Techniek 6
ICT 1
Keuze
STEM 1
Beeld 1
Totaal 32

In 1B krijg je een algemene basisvorming. De leerkrachten begeleiden jou bij het verwerken van de leerstof Frans, Engels, Nederlands en wiskunde. Je krijgt de kans om die leerstof ook op jouw tempo te verwerken. Natuur en ruimte en maatschappelijke vorming zijn waarschijnlijk nieuw voor jou. Schrik hebben hoeft niet. De leerkracht loodst jou er wel doorheen.

In de lessen artistieke vorming, lichamelijke opvoeding, godsdienst en mens en samenleving wordt van jou een actieve inbreng verwacht. Je zal hier de mogelijkheid hebben om jouw creativiteit te tonen.

Je maakt tijdens de lessen Techniek kennis met diverse studierichtingen zoals bouw, hout, schilderen, grafische technieken, elektriciteit, metaal, ICT, kunststoffen en voeding-verzorging. Je leert de meest voorkomende materialen en gereedschappen correct gebruiken.
Aan de hand van kleine projecten kom je telkens tot een afgewerkt product. Tijdens zo’n project leer je technieken veilig en correct uitvoeren en ontdek je ook nieuwe machines/gereedschappen en materialen. Op het einde van een project zal je ook zelf leren om het te beoordelen.

Je hebt ook een keuze uur waar je kan kiezen tussen Artistieke vorming of Techniek.

Wat nadien?

Op het einde van je 1B-jaar ben je in staat om naar het 2de leerjaar B te gaan.