Unieke paardentherapie – NIEUW!

Heel vaak zien we leerlingen die in zichzelf gekeerd  zijn of missen ze in ieder geval de vaardigheden om via gesprek tot verandering te komen. Onderzoek toont aan dat ‘animal assisted therapy’ ervoor kan zorgen dat leerlingen vorderingen maken op diverse domeinen. Het kan een middel zijn dat innerlijke rust brengt of het kan een middel zijn om tot gesprek te komen.
Daarnaast werken de dieren ook verbindend tussen leerlingen en begeleiders.

Bij Onze Jeugd steunden we deze visie en hebben wen dan ook onze droom kunnen realiseren om op ons mooie groene domein pony’s te huisvesten (inclusief stallen, weide en paddock).
Enkele collega’s genoten een gespecialiseerde opleiding tot hippotherapeut,  zodat deze aanpak maximale slaagkansen heeft.

In Onze Jeugd hebben we eveneens een opleiding dierenzorg. De pony’s staan op het terrein van onze school, waardoor de  dieren kunnen gebruikt worden als didactisch materiaal, en tegelijkertijd is de nodige expertise aanwezig om ook op fysiek vlak zeer goed voor de dieren te zorgen.

We zijn ervan overtuigd dat de inzet van de dieren op school een grote meerwaarde zal zijn voor alle leerlingen.
Dit hoeft niet steeds therapeutisch te zijn. De paarden kunnen ook ingezet worden als vluchtroute voor de leerlingen: men moet er ook heen kunnen op momenten dat men het even moeilijk heeft.